Gepost op:

Verplichte AOV voor ZZP’ers in aantocht

Over de rug van zelfstandigen en freelancers is door werkgeversorganisaties en vakbonden, zoals de FNV, een akkoord over de verplichte AOV voor ZZP’ers uit onderhandeld waarbij zelfstandig ondernemers en freelancers als wisselgeld zijn gebruikt.

Zelfstandig ondernemers en freelancers worden door vakbonden en diverse politieke partijen beschouwd als profiteurs. Ze zijn volgens hen verantwoordelijk voor de ontwrichting van ons arbeidslandschap. Dat onze moderne economie juist vraagt om flexibele arbeid en dat veel zelfstandigen zelf voor ondernemerschap hebben gekozen, willen ze door gebrek aan kennis en om dogmatische redenen maar niet begrijpen. 

De verplichte AOV voor ZZP’ers is in aantocht. Is dit een win?

Nee natuurlijk niet. Elke verstandige zelfstandige of freelancer zorgt ervoor dat hij nimmer en nooit met deze verplichte AOV, geregeld door vakbonden, te maken krijgt.

Uitgangspunten

Verplichte AOV

Vrijwillige verzekeren

 

 

 

Verplichte wachttijd

Ja, 1 of 2 jaar

Nee, veel keuze van 14 dagen tot 2 jaar

Vast verzekerd bedrag

Ja, maximaal 19.800 bruto

Nee, eigen keuze o.b.v. je inkomen

Premie

Inkomensafhankelijk

Risico-afhankelijk

Uitkering op basis van

Gangbare arbeid (UWV)

Beroepswerkzaamheden

Er is geen enkele verstandige freelancer die in een keurslijf gestampt wilt worden, terwijl je in de particuliere markt een vangnet kunt regelen die A) veel goedkoper is, B) die je helemaal op maat kunt afstemmen en C) waarbij de dienstverlening vele malen beter en persoonlijker zal zijn dan die bij het UWV.

 Premie berekenen

Gelukkig duurt het nog wel even voordat dit gedrocht van een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering werkelijkheid gaat worden. Op zijn vroegst verwacht men ergens in 2025/2026.

Niets doen en afwachten?

Nee, dat is niet verstandig. Het is juist nu hét moment om na te denken over jouw financieel vangnet en om dit te regelen. Niet omdat het leuk is (alhoewel via Sprunq is dit het wel), maar omdat het gewoon verstandig en slim is om te doen! Jij wilt toch niet afhankelijk zijn van je vriend(in), je ouders of de bijstand! [

Klik op ‘premie berekenen’ en beantwoord vijf simpele vragen. Je weet direct wat jouw maandelijkse premie wordt. Vind je de premie prima? Dan kun je de AOV direct afsluiten en ben je binnen 15 minuten verzekerd! Zo simpel! 

  Premie berekenen

zzp, zelfstandig, AOV, AOV-plicht, financieel vangnet, ao-verzekering, arbeidsongeschiktheid, arbeidsongeschiktheidsverzekering