Gepost op:

Juist nu is een financieel vangnet nodig als ZZP-er

De kans dat je een tijd(je) uit de roulatie ligt vanwege het COVID-19 virus is aanzienlijk. Iets wat je als ZZP-er niet kunt veroorloven. Want niet werken, betekent geen geld binnenharken. Daarom sprunq.nl

Een financieel vangnet is daarom noodzakelijker dan ooit. Maar denk jij als Sprunqer dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) onbetaalbaar is, dan heb je het mis. Dus wil jij zorgeloos kunnen werken en je eigen broek ophouden? Dan weet je wat je moet doen: direct een financieel vangnet aanvragen via Sprunq.

Verzekering afsluiten? Dat is weggegooid geld, toch?

Zeker de groep jonge ondernemers heeft een hekel om geld uit te geven aan verzekeringen waarvan ze denken, deze niet nodig te hebben. Verhalen over weggegooid geld vindt geen ondernemer leuk. Echter, het investeren in een financieel vangnet is juist geen weggegooid geld. Het is namelijk de basis onder je ondernemerschap en geeft jou financiële zekerheid op het moment dat je deze nodig hebt. 

Corona is Russisch roulette op z’n Engels

Het huidige coronatijdperk maakt het belang van een financieel vangnet voor jonge ondernemers nog duidelijker. Ook deze groep ziet, hoe je van de een op de andere dag ziek kunt worden en daar lang last van kunt hebben. 

Juist nu is een financieel vangnet nodig als ZZP-er

Waarom een financieel vangnet regelen als je jonger bent dan 36?

Ondernemer zijn is niet altijd een speeltuin. Het betekent ook dat je verantwoordelijkheid moet nemen. Hierbij is het zorgen van een financieel vangnet als gevolg van ziekte of een ongeval essentieel. Want wat is je alternatief bij arbeidsongeschiktheid? 

  • Leunen op het geld van je ouders, je vriend of je vriendin?
  • Opnieuw bij je ouders gaan wonen?
  • Bij je vriendin of vriend gaan wonen?

Een hoe lang denk je dat te gaan doen? 3 maanden? Een jaar? Misschien zelfs langer? 

Daarom is het voor jou als Sprunqer verstandig om je in een financieel vangnet te verdiepen. Hoe dit precies zit leggen we je uit op de pagina ‘slimme arbeidsongeschiktheidsverzekering voor          ZZP-ers’. 

Ook jij kan zomaar arbeidsongeschikt raken

Ook als Sprunqer kan je arbeidsongeschiktheid raken! Uiteraard is de kans op een langdurige periode niet te kunnen werken relatief beperkt. Het overkomt slechts 2 op de 10 ondernemers. Gelukkig herstellen de meeste ondernemers binnen 2 jaar. Maar juist als Sprunqer zit je actief in het leven en ligt het risico op de loer.

Een voorbeeld

Lars, een jonge levenslustig, grafisch ontwerper. Lars ging op Texel lekker mountainbiken, viel, raakte een boom, brak zijn nek en is nu van zijn voeten tot zijn schouders verlamd. En of dat al niet erg genoeg was, had Lars geen financieel vangnet geregeld. De reden dat hij geen financieel vangnet geregeld had, was omdat hij dacht dat dit heel duur zou zijn. Gevolg is dat Lars onnodig levenslang in de financiële problemen zit en afhankelijk is van zijn familie en vrienden. 

Reality-check

Het voorbeeld van Lars is een goede reality-check voor alle zelfstandig ondernemers maar ook zeker voor de groep Sprunqers. Juist Sprunqers wuiven dit risico vaak weg en schuiven het voor zich uit. Het praktijkvoorbeeld van Lars maakt duidelijk dat een ongeluk iedereen kan overkomen. Was het financiële probleem voor Lars te voorkomen geweest? Zeker, als Lars een financieel vangnet had geregeld. 

Is een financieel vangnet voor jonge ZZP-ers duur?

Om te beginnen: er bestaat de mythe dat een vangnet c.q. arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hartstikke duur zou zijn. gelukkig is dat niet waar. En zeker niet via Sprunq. Sprunq is er namelijk op gericht om het voor jou, als jonge ondernemer simpel, goedkoop en makkelijk te maken. Gemiddeld ligt de premie, tussende € 0,20 en € 0,40 per declarabel uur. Dat valt mee, toch?

Doen dus!

Uit ervaring begrijpen wij dat jij als Sprunqer de kans op “arbeidsongeschiktheid” een klein risico vindt. Dat klopt. Maar als het jou overkomt, heeft het enorme financiële en sociale impact. 

Bijvoorbeeld op: 

  • je zelfstandig ondernemerschap; 
  • je vrienden en familie;; 
  • maar ook op je herstel en revalidatie. 

Sprunq is de AOV oplossing voor jonge slimme ondernemers!

ZZP, zelfstandig, financieel vangnet, AOV, arbeidsongeschiktheid, arbeidsongeschiktheidsverzekering