Wat heb je nodig?

Verzekeringen voor ZZP’ers

Verzekeringen voor ZZP’ers

De belangrijkste verzekeringen voor slimme ZZP’ers

Ondernemen betekent risico nemen. Maar dat wist je allang, want anders ga je niet aan de slag als ZZP’er. Jij denkt in kansen. En in mogelijkheden. Maar denk je ook aan de risico’s die je loopt? En ben je hiertegen verzekerd? Zo niet? Wij zetten de belangrijkste verzekeringen op een rij die je als ZZP’ers nodig hebt. Want een slimme ZZP’er is op elk risico voorbereid.

De belangrijke verzekeringen

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Pensioen opbouw ZZP

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van maandelijkse inkomsten op het moment dat je even niet kunt werken. En dus geen inkomen hebt. Dit kan bijvoorbeeld door ziekte of als gevolg van een ongeval. Want anders dan werknemers in loondienst, wordt jouw salaris niet doorbetaald als je (langdurig) niet kunt werken. Je bent immers zelf verantwoordelijk voor inkomen. Wanneer je arbeidsongeschikt bent zal je terug moeten vallen op je eigen reserves. En in het uiterste geval de bijstand.

Voor slechts een klein bedrag per maand verzeker je je voor deze arbeidsrisico’s.

sprunq arbeidsongeschiktheidsverzekering

Goedkoop jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

Sluit nu jouw AOV online af en profiteer van onze zeer voordelige premie. Je bent direct verzekerd van een betrouwbaar financieel vangnet op het moment dat je inkomen wegvalt door ziekte of letsel.

BEREKEN JE PREMIE Sprunq is een onderdeel van ASR Verzekeringen.
sprung arbeidsongeschiktheidsverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering helpt ZZP’ers met juridische bijstand wanneer er sprake is van een conflict die zij hebben met bijvoorbeeld een klant of opdrachtgever. Geschillen kunnen ervoor zorgen dat je financiële of materiële schade loopt. Het kan zijn dat je de ander aansprakelijk wilt stellen voor deze schade. Dan heb je de hulp nodig van een jurist. De rechtsbijstandverzekering voorziet hierin. Maar ook als jouw facturen om wat voor reden niet betaald worden en je start een incassotraject, maak je gebruik van de rechtsbijstandverzekering.

Sprunq biedt (nog) geen rechtsbijstandverzekering voor ZZP’ers.

Aansprakelijkheidsverzekeringen

Bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering (AVB)

Een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of ook wel genoemd, Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB), dekt materiële en immateriële schade die jij als ZZP’er toebrengt aan anderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je per ongeluk schade toebrengt aan eigendommen van je klant, of dat je cliënt letsel oploopt door jouw toedoen.

Een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of ook wel genoemd, Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB), dekt materiële en immateriële schade die jij als ZZP’er toebrengt aan anderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je per ongeluk schade toebrengt aan eigendommen van je klant, of dat je cliënt letsel oploopt door jouw toedoen.

Sprunq biedt (nog) geen Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen (AVB) voor ZZP’ers.

Beroepsaansprakelijkheids-verzekering (BAV)

Vaak wordt de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verward met de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Maar het is wel degelijk iets anders. Een BAV geeft bescherming aan ZZP’ers die een adviserende functie hebben. Bijvoorbeeld architecten of marketingadviseurs. Een verkeerd advies dat jij als expert geeft, kan voor de cliënt verstrekkende (financiële) gevolgen hebben. Vaak stellen opdrachtgevers een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering als vereiste om een opdracht als ZZP’er te mogen aannemen.

Sprunq biedt (nog) geen Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen (BAV) voor ZZP’ers.

Pensioen opbouw ZZP

Als jonge ZZP’er denk je niet aan later. Je denkt aan nu en hoe je maandelijks mooie opdrachten binnen trekt. Maar ooit wil je kunnen genieten van je pensioen zonder op de ‘kleintjes’ te letten. En misschien wil je wel vervroegd met pensioen. Hiervoor zal je dus pensioen moeten opbouwen om later zorgeloos te kunnen luieren.

Pensioen opbouw ZZP is eigenlijk geen verzekering, maar een spaarrekening of pensioenfonds. Want als zelfstandige wordt er niet automatisch een pensioen opgebouwd zoals bij werknemers. Je zal dit zelf moeten verzorgen.

Met pensioen opbouw ZZP zet je elke maand een bedrag opzij waarover je rente ontvangt. Helaas is de rente momenteel uitzonderlijk laag, waardoor je kunt overwegen om te beleggen. Met beleggen behaal je mogelijk meer rendement, maar je loopt ook financieel risico.

Hoe jonger je begint met pensioenopbouw, hoe hoger de uitkering uiteindelijk is wanneer je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Het maakt een enorm verschil hoe vol jouw ‘pensioenpot’ is wanneer je start op je 30e of op je 50e. En de inleg per maand hoeft niet hoog te zijn. Dit kan al vanaf ca. € 100,-. Het is dus slim om er vroeg mee te beginnen.

sprunq arbeidsongeschiktheidsverzekering
sprunq arbeidsongeschiktheidsverzekering

Verzekeringspakketten ZZP’ers

Veel verzekeraars bieden combipakketten aan. Je kiest dan enkel de verzekeringen die voor jou van toepassing zijn en je profiteert van een ‘collectiviteitskorting”. Dit lijkt natuurlijk zeer voordelig, maar het kan soms slimmer zijn om verzekeringen per aan aanbieder af te sluiten. Zo kan Sprunq arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) voor ZZP’ers extra voordelig aanbieden vanwege specialisatie en kostenreductie.

Verzekeringen voor ZZP’ers vergelijken

Een slimme ZZP’er vergelijkt verschillende verzekeringen en pensioenopbouw mogelijkheden. Door op verschillende website je premie te berekenen kun je de kosten met elkaar vergelijken. Maar pas op! Laat je keus niet alleen afhangen van de maandpremie. Kijk ook wat er gedekt is en uitgekeerd wordt. Ook al lijkt een oplossing heel voordelig, als er veel kleine beperkende lettertjes zijn, dan ben je alsnog duur uit.